Të gjitha informatat në lidhje me ICO-Telegram, përmbajtja e projektit dhe rishikimi i White Paper

Të gjitha informatat në lidhje me ICO-Telegram, përmbajtja e projektit dhe rishikimi i White Paper

2019/03/28 0 Author kripto

Telegram mban ICO-në për rrjetin e saj të ri kriptovalyutnoy Telegram Rrjeti Open (TON), për të rritur deri në 1.2 miliard $. Nëse ICO arrin qëllimin e saj, ajo do të jetë fushata më e madhe e tillë ka kryer ndonjëherë (të dhënat aktuale mbajtësi Filecoin në shtator ngritur $ 257 mln.).

Telegram - është një platformë chat me 200 milion përdorues, si dhe një vend popullor për njerëzit të cilët janë të angazhuar cryptocurrency .. Ata përdorin të dërguarin e çastit për të komunikuar në tokenseylov fillimit dhe ICO, për të mbajtur pasuesit e tyre deri në datën me të rejat dhe të koordinojë përpjekjet e zhvilluesit.

Telegram nga monedha digjitale do të jetë i integruar ngushtë me të dërguarin, dhe të ofrojnë zgjidhje për ruajtjen fotografi, pagesa dhe qasje anonim në Internet.

Ky artikull, i cili u botua në Noon origjinale Hacker, është një rishikim i dokumentacionit teknik të Telegram, duke e cilësuar atë si projekti i propozuar do të përshtaten në cryptocurrency ekzistues ekosistemit. Autorët e saj të studiuar reagimin e publikut dhe investitorëve kriptovalyutnyh (bazuar në publikimet e medias) dhe të bëjë një rezervë, nuk i japin këshilla në lidhje me, ia vlen të marrë pjesë në ICO apo jo.

Përmbledhje White Paper

Në pjesën hyrëse të TON të White Paper thotë :

"Cryptocurrency dhe teknologjive të tjera të bazuara në blokcheyne mund të bëjë botën më të sigurt dhe vetë-qeverisjes. Megjithatë, deri më tani nuk ka pasur cryptocurrency i tillë i cili do të mbështetet në mënyrë unanime nga të gjithë, e cila do të shkaktonte simpatinë e gjithë tregun dhe do të pranohet. Ky dokument përshkruan vizionin e një cryptocurrency ri dhe ekosistemit të saj, e cila mund të plotësojnë nevojat e qindra e miliona përdoruesve, duke përfshirë edhe 200 milionë. Përdorues telegram.

Bitcoin ka vendosur veten si "ari dixhitale" dhe Ethereum fituar njohjen si një platformë efektive për shitjen e argumentet. Por nuk ka cryptocurrency standarde e përdorur për shkëmbimin e rregullt të vlerave në jetën e përditshme të njerëzve të zakonshëm. Ekosistemit blokcheyna kërkohet decentralizuar "dyfishtë" paratë e përditshme - tregun masiv reale cryptocurrency ".

Telegram Company synon të përdorë bazën ekzistuese të përdoruesit për të krijuar zgjidhje në fushën e pagesave kriptovalyutnyh. Në këtë moment, monedhat digjitale mund të arrihet vetëm nga njohja fillestare e entuziastë të cilët janë të interesuar për të investuar dhe të ardhurat spekulative.

Telegram cryptocurrency synon të krijojë, që do të përdoret për pagesat. Ndërsa kompania sheh pengesat e mëposhtme në rrugën e njohjes cryptocurrency:

"I themeluar në rrjetin blokcheyn - Bitcoin dhe Ethereum - luajnë një rol të rëndësishëm në ekosistemin, por ata nuk kanë asnjë mundësi për të zëvendësuar Visa ose MasterCard.

Në arkitekturën e saj aktuale, ata janë të kufizuar në një maksimum prej shtatë transaksioneve për sekondë për Bitcoins dhe 15 transaksione për sekondë për Ethereum, e cila çon në një mungesë të shpejtësisë transaksionit dhe vlerës më të madhe.

përdoruesit e zakonshëm, të cilët merren me Bitcoin, dhe teknologjive të ngjashme shpesh janë të hutuar kur duke u përpjekur për të blerë, të ruajtur dhe për të dërguar monedhave tuaja.

mallrat e tregut dhe shërbimeve, të cilat janë në dispozicion për cryptocurrency është i kufizuar, dhe asetet kërkesa kriptovalyutnye kryesisht vjen nga investitorët, në vend se nga konsumatori. "

Telegram Company synon të zgjidhur këto probleme, siç dëshmohet në hollësi në letër të bardhë :

"Kompania ka një mundësi unike për të nisur e parë cryptocurrency tregun masiv. Telegram do të përdorë ekspertizën e saj në encryption dhe një ruajtje të dhënave të shpërndara për të krijuar një TON - të shpejtë dhe të qartë të shkallëzuar arkitekturës multi-blokcheyn. TON mund të shihet edhe si një kosto të decentralizuar të sistemit Superkompjuteri dhe transferimin. Kombinuar minimumin e kohës me siguri maksimale e transaksioneve mund të bëjë një alternativë TON VISA dhe Mastercard në ekonominë e re të decentralizuar.

Në Telegram ekip ka 10 vjet përvojë në krijimin ndërfaqe përdorues-miqësor për dhjetëra miliona njerëz, që do t'i japë asaj aftësinë për të krijuar kuletat, këmbimit dhe të legalizuara shërbime të lehta që mundësojnë përdoruesve të kuptojnë intuitivisht cryptocurrency. Çantë e ton, aplikimet e integruar Telegram do të jetë më i popullarizuar në botë çantë kriptovalyutnym. Telegram do të përdorë ekosistemin ekzistuese të komuniteteve, zhvilluesit, botuesit, furnizuesit dhe tregtarët pagesave për të inkurajuar vlerën e TON rrjet cryptocurrency, dhe kërkesa për të. Kjo do të çojë në lindjen e një ekonomie të re, të pasur në mallra dhe shërbime, të cilat janë shitur për cryptocurrency - si fiatnomu WeChat treg, por ne nuk do të jetë i kufizuar në një shërbim të centralizuar ".

Technical Arkitekturë Platform

Materialet teknike janë pabotuar. Pyetjet që shkakton këtë pjesë White Paper, do të diskutohet në seksionin "Shqyrtime të shtypit dhe investitorët."

Lexo më shumë:   Trezor dhe Ledger njoftoi mbështetjen Segwit2x dhe përllogaritur B2X pas hardforka

Për më shumë informacion, ju lutem referojuni në Platformën letër të bardhë.

Blokcheyn TON

 Në zemër të platformës është TON blokcheyn - një blokcheyn shkallëzuar dhe fleksibël arkitekturës, e cila përbëhet nga një zinxhir kryesore dhe deri në dy blokcheynov ndihmëse. Më poshtë janë disa nga opsionet më të mëdha të projektimit që lejojnë blokcheynu procesin TON miliona transaksione për sekondë.

Infinite paradigmë shpërndarja e të dhënave

Për të arritur scalability TON do të jetë e pajisur me të ndërtuar në shpërndarjen e të dhënave: blokcheyny TON automatikisht do të ndahet dhe të kombinuara për të llogari për ndryshimet në operacion. Kjo do të thotë se njësitë e reja gjithmonë do të gjenerohet shpejt, dhe mungesa e linjave të gjata do të ndihmojë në uljen e kostot e transaksionit, madje edhe në qoftë se disa prej shërbimeve që përdorin platformën, krijon një ngarkesë të madhe.

kurs Instant

Blokcheyny TON do të përdorin mekanizma inteligjente kurs për të siguruar që transaksionet në mes çdo dy blokcheynami gjithmonë do të përpunohen shpejt, pavarësisht nga madhësia e sistemit. Koha e nevojshme për transmetimin e informacionit midis blokcheynami ton, logarithmically rritje, së bashku me numrin e tyre, kështu shkallë të miliona e qarqeve të lejojë edhe të gjithë ata për të komunikuar me shpejtësi të plotë.

Të përshtatshme Dëshmi-e-Kunjit

Qasja TON përdor Dëshminë-e-rrezik, ku njësitë e përpunimit (VALIDATORS) duke e bërë depozitat për të siguruar besueshmërinë e saj dhe për të arritur konsensus, duke përdorur varianti Protokolli Fault bizantin tolerant. Kjo do të lejojë TON përqëndrohet informatikë fuqinë e njësive të saj në përpunimin e transaksioneve dhe kontratave të zgjuar, i cili të rrisë më tej shpejtësinë dhe efikasitetin.

Regjistrat 2d shpërndara

TON do të jetë në gjendje për të krijuar njësi të reja operative në krye të çdo bllok "gabuar" për të shmangur forks panevojshme. Ky mekanizëm vetë-shëruese do të kursejnë burimet dhe për të siguruar që transaksionet aktuale nuk do të refuzohet për shkak të gabimeve të palidhur.

Harta rrugore e projektit

Paper Telegram e Bardhë gjithashtu ofron udhërrëfyesin e mëposhtme:

 • «III e katërta e 2013 - Launch messenger Telegram dhe API;
 • tremujorin e II 2015 - Launch Bot API;
 • tremujorin e II 2017 - fillimi i platformës së pagesës;
 • tremujorin e II 2017 - fillimi i zhvillimit ton;
 • tremujorin e II 2018 - nisjen e një Telegram jashtëm identifikues sigurisë;
 • tremujorin e II 2018 - fillimin e një TON minimale provë rrjetit praktike;
 • Tremujori i III i 2018 - Testimi dhe verifikimin e sigurisë TON;
 • tremujorin e IV të vitit 2018 - vendosja e një version të qëndrueshme të TON
 • tremujorin e IV të vitit 2018 - nisë telegram çantë;
 • I quarter 2019 - Krijimi i një ekonomie të bazuar në TON në telegramin;
 • tremujorin e II 2019 - fillimi i shërbimeve, ruajtjen dhe prokurë Ton ».
Lexo më shumë:   Rrjeti Spanish e 130 shtëpive kafe Nostrum tani pranon pagesa në Bitcoins

Shpërndarja e fondeve të marra është brenda ICO

Këtu është ajo që është thënë në lidhje me shpërndarjen e fondeve:

"Fondet, të tërhequr nga ICO gjatë Telegram, do të përdoret për të zhvilluar TON dhe telegram, dhe për të mbuluar shpenzimet e vazhdueshme e nevojshme për të mbështetur rritjen e ekosistemit.

Mbi 80 {3480131f6d897ce6be932f36b7d07ae0e3f3f30173a38faaab1f9223b7c5edbc} Fondet e grumbulluara do të shpenzohen për shpenzimet e pajisjeve, përmirësimin e kapaciteteve të rrjetit, pajisjet dhe shpenzimet e akomodimit për verifikimin e përdoruesve. Pjesa tjetër do të jetë e fokusuar në paga, mirëmbajtje zyre, ligjore dhe shërbimet e konsulencës.

Buxheti telegram vjetore në 2017 ishte $ 70 milion., nga të cilat 62.000.000 $. janë shpenzuar në pajisje për të përmirësuar kapacitetin e rrjetit, pajisjet dhe shpenzimet e akomodimit për verifikimin e përdoruesve. Shpenzimet Telegram gjatë tre viteve të ardhshme janë parashikuar në 400 milionë $. (Afërsisht 100 milionë $. Në vitin 2018, $ 130 mln. Në 2019 dhe 170 milionë $. Në vitin 2020). Shuma e përgjithshme e shpenzimeve prej rreth 620.000.000 $. Për të mbështetur rritjen e vazhdueshme të numrit të përdoruesve do të mundësojë telegram arritur 1 miliard. Përdoruesa aktivë me 1 janar 2022 ".

Përmbajtja Project TON

Sipas TechCrunch, kur projekti është plotësisht funksional, TON planifikon të mbështetur:

 • shpërndarë storage file, të ngjashme me shërbime të tilla si Dropcoin dhe Filecoin;
 • shërbim prokurë për të krijuar VPN decentralizuar dhe mjedise të sigurt pamjes (ToR), bazuar në blokcheyne;
 • shërbimet për aplikime të decentralizuara, kontratat zgjuar dhe shfletim të decentralizuar internetit;
 • Shërbimet micropayment dhe P2P-transaksionet.

Telegram shpreson të bëhet një pikë hyrje në një rrjet të decentralizuar dhe baza e saj.

Mendimi i shtypit dhe shqyrtime investitorët

ICO Telegram shkaktoi shumë diskutime. Sipas shkrimit, Recode, firmat e kapitaleve janë të ndarë në mendimet e tyre për pjesëmarrje në të. Kompani të tilla si Union Square Ventures dhe Andreesen Horowitz, vendosi të kaloni këtë propozim të investimeve, ndërsa të tjera i njohur VC, të tilla si Sequoia dhe Benchmark, të marrin pjesë në të.

Lexo më shumë:   virus ADB.Miner zbuluar për turret e minierave të pajisjeve Android

Është e njohur se në raundin paraprak të investimeve ka qenë i përfshirë bashkë-pronar Sergei Qiwi SOLONIN, themelues i kompanisë "WIMM-Bill-Dann" David Yakobashvili, si dhe, sipas disa burimeve, Roman Abramovich (edhe pse zyra e tij e shtypit e mohon këtë).

Kompanitë dhe individët të cilët janë pesimistë rreth projektit, tregojnë se letra e bardhë është detaje shumë skematike teknike që kanë të bëjnë me zbatimin e sistemit të ardhshëm. Kritikët thonë se "risi teknike» Telegram jo të mjaftueshme seriozisht arsyetuar dhe se ekipi i projektit nuk e ka provuar ende të jetë efektive në hapësirën e monedhës digjitale. Së fundi, kritikët janë skeptikë të dy shumës së fondeve të mbledhura dhe me fushëveprimin e propozuar të projektit.

Ajo që thuhet në letër të bardhë telegrami, në thelb ajo mbulon çdo gjë lidhur me rrjetin e decentralizuar. Propozimi "për të zgjidhur problemin e pagesave dhe të mbuluar infrastrukturën decentralizuar e aplikimit" - një shumë me zë të lartë dhe jo më pak se premtimi përgjithshëm.

Mbështetësit ICO përqendruar vëmendjen e tyre në aspekte të tjera të projektit dhe theksojnë se në fakt Telegram nuk zgjidh ndonjë problem reja teknike. Në vend të kësaj, kompania thjesht do të përdorë bazën e saj të përdoruesve në 200 milion. Njerëzit dhe për të futur një produkt në masë të konsumit, e cila do të kontribuojë në cryptocurrency popullarizimin.

Këto investitorët shohin Telegram si një pikë hyrje në botën e cryptocurrency, mënyrë për futjen e gjerë të parave dixhitale për masat dhe pronësisë / menaxhimit të ekosistemit të decentralizuar aplikimit. Projekti zë një pozitë të veçantë, dhe të ardhurat e mundshme në rast të zbatimit të tij të suksesshëm janë të mëdha. Ata me siguri "të mjaftueshme për të marrë rrezikun."

Rezultatet tarifat në një raund private të ICO-së

16 shkurt u njoftua se ICO mbyll rrumbullakët me telegram pati të ardhura bruto prej 850 milionë $., Por ishte planifikuar për të mbledhur vetëm 600 milionë $. Rrumbullakët hapur me qëllimin e shitjes së 600 milionë $. Është planifikuar për në mars (dhe rezultatet e tij përsëri mund të tejkalojnë pritjet).

kanali zyrtar në Mining-Cryptocurrency.ru Telegram