Rregullorja cryptocurrency dhe ICO në Shtetet e Bashkuara: SEC dhe CFTC raporton para Senatit

Rregullorja cryptocurrency dhe ICO në Shtetet e Bashkuara: SEC dhe CFTC raporton para Senatit

2019/03/28 0 Author kripto

6 shkurt 2018 kryetari i Komisionit të SHBA për Letrave me Vlerë dhe Exchange Commission (SEC) Jay Clayton (Jay Clayton) dhe kryetar i SHBA Commodity Futures Trading Komisionit (CFTC) J. Christopher Giancarlo (J. Christopher Giancarlo) bëri një prezantim mbi "Virtual Valuta : roli mbikëqyrës i Komisionit amerikan në Komisionin e Letrave me Vlerë dhe Exchange dhe Komisionit të ardhmes mall tregtare SHBA "para Komisionit të Senatit të SHBA në bankare, strehimit dhe zhvillimit urban.

Raporti është përgatitur në mënyrë që të tërheqë vëmendjen për çështjet që kanë të bëjnë me cryptocurrency dhe ICO.

Clayton dhe Giancarlo besoj cryptocurrency, ICO dhe aktivitetet e lidhura të shkaktojë një numër të problemeve në tregun financiar. Clayton, tha se misioni i KSHZ-së është për të mbrojtur investitorët dhe theksoi se ngritja e kapitalit përmes ICO-së bie nën "Akti letrave me vlerë" të 1933.

Giancarlo nga ana e përshkroi juridiksionit të Komisionit kryesuar prej tij dhe shprehu misioni CFTC-së është për të krijuar një të hapur, transparent, konkurrues, dhe financiarisht të shëndoshë tregjet derivateve. Sipas tij, Komisioni është duke kërkuar për të mbrojtur përdoruesit e tregut dhe fondet e tyre nga mashtrimet dhe manipulimit lidhur me instrumente derivative, që i nënshtrohen "Ligjit për Exchange Mallrave."

Këto mjete ju lejojnë të transferojë kostot e rrezikut ndryshueshme të prodhimit (të tilla si çmimi i lëndëve të para, energjia, monedhave dhe normat e interesit) nga ata që nuk mund të rezistojë ato për ata që mund të. Për të siguruar integritetin e tregjeve të derivateve në Shtetet e Bashkuara, CFTC rregullon veprimtarinë e pjesëmarrësve.

Fast cryptocurrency rritja e tregut dhe zhvillimin e ICO ka tërhequr kapital të konsiderueshëm. Megjithatë, procedura ICO është i lidhur me rreziqe të konsiderueshme, të tilla si duke siguruar informacion të rremë, luhatshmëri të lartë, manipulimit dhe mashtrimit.

Të dy folësit theksuan qëndrimin optimiste në drejtim të zhvillimit të teknikave financiare, por vuri re se investitorët meritojnë mbrojtjen e plotë të parashikuar me ligj.

Rregullimi i tregut kriptovalyutnogo në SHBA

Para KSHZ dhe CFTC ka qenë e ngarkuar për të krijuar një mjedis të kontrolluar për investitorët dhe aktorëve të tjerë kriptovalyutnogo treg. Vendimi që dalin nga këto çështje është menduar të jetë interesat afatgjata të investitorëve amerikanë të cilët janë kryesisht në dijeni të të gjithë faktorëve ekzistuese dhe rreziqet dhe kanë të drejtë për përfitimet e siguruara atyre nga ligjet shtetërore dhe federale.

Clayton përmendur fjalimin e tij dhjetor për investitorët, në të cilën ai i ftoi në shqyrtimin e informacionit në lidhje me ICO-së dhe të përdorin të gjitha mjetet në dispozicion në marrjen e vendimeve të një të mundshme për investime.

Ai gjithashtu theksoi se deri më sot KSHZ-ja nuk ka regjistruar një ICO vetme apo kompani shitjen e mallrave, dhe çdo cryptocurrency ekzistuese apo aktivi i lidhur.

Kryetari i Komisionit janë bërë tregjet e operacioneve të prodhimit paralajmërim kriptovalyutnyh përtej kufijve kombëtarë të SHBA-ve. Kjo bën të mundur lëvizjen ndërkufitare të pasurive pa pëlqimin e investitorëve, e cila pengon KSHZ-së, CFTC dhe rregullatorët e tjerë të shtypur aktivitetet e lojtarëve të paskrupullt. Për të mbrojtur investitorët, KSHZ-ja dhe CFTC publikuar paralajmërime, buletine dhe deklaratat në lidhje me rreziqet e investimit në ICO dhe cryptocurrency.

Lexo më shumë:   Google ka krijuar një shërbim për analizën e të dhënave blokcheyna Ethereum dhe argumentet ERC-20

Përveç kësaj, ekziston rreziku i humbjes së investimeve dhe informacionit konfidencial për shkak të hacks software platformat online tregtare dhe kuletat individuale. Mbi 10 {23a504621a4bdc4bb42cac3bd1816cebebc2074c5db78a208c916e0a53e8408b} mjeteve (pothuajse $ 400 Mill.) Rritur gjatë ICO, janë vjedhur nga hakerat. Për shembull, vetëm kohët e fundit, cryptocurrency tregun japonez humbur më shumë se $ 500 milion. Duke qenë sistemet e komprometuar tregtare. Jo çuditërisht, kryetari janë miratuar nga veprimet e fundit të disa platformave të rrjeteve sociale për të kufizuar mundësinë e përdoruesve për të promovuar ICO.

Clayton, tha se monedhat dixhitale janë elemente vlera e perceptuar, si, për shembull, ari ose të holla. Mbështetësit cryptocurrency theksojnë mundësinë e transferimit të fondeve, pa ndërmjetës dhe kufizimet territoriale në kosto të ulët të transaksionit. Megjithatë, kritikët theksojnë se këto përfitime nuk janë vërtetuar, dhe avantazhe të tjera, të tilla si anonimiteti, të kontribuojë në tregtinë e paligjshme dhe mashtrim.

Rritja e popullaritetit të monedhës dixhitale ngre pyetje - nëse qasja ekzistuese tradicionale për rregullimin e transaksioneve në tregun e formuar kriptovalyutnom. Sipas Clayton, disa platforma tregtare, e pozicionuar veten si një "bursë", në fakt nuk janë të tilla si investitorët në këtë rast nuk ka marrë mbrojtjet e parashikuara nga ligji.

Shumë platformë kriptovalyutnye shprehur dëshirën të rregullohen si shërbime konvencionale të transferimit të parave. KSHZ ka kontroll mbi transaksionet e letrave me vlerë, por jo mbi transaksionet në valuta ose mallrave, duke përfshirë platformë monedhës tregtare. Këto shërbime të pagesave nuk janë në sferën e KSHZ ose CFTC juridiksionit. Por, siç theksoi Clayton, nuk transferojnë shërbime mjete konvencionale nuk ndikojnë në monedhën e çmimeve dhe nuk ka ofruar ndonjë shërbime të lidhura. Kuadri rregullator për e-commerce nuk përkon me llojin e tregtisë, të cilat kompania është përballur tani. Clayton tha se hapja e Komisionit për të shqyrtuar nevojën për të forcuar rregulloren.

Folësit kishte shprehur besimin se përpjekja për të përdorur një cryptocurrency thjeshtë termi "monedha" nuk e privon atë nga shenjat e konformitetit Letrave me Vlerë. Shumë produkte janë shpallur si mundësitë e investimeve, dhe në qoftë se cryptocurrency një siguri, nxitësit e tij nuk mund të bëjë sugjerime apo të shitjes pa përputhje me ligjet e letrave me vlerë federale.        

Agjentët, tregtarët dhe pjesëmarrësit e tjerë të tregut, duhet të sigurojnë që veprimet e tyre në treg kriptovalyutnom nuk bie në kundërshtim me detyrimet e tyre për të luftuar pastrimin e parave. Këto pjesëmarrësit e tregut duhet të marrë parasysh pagesat dhe transaksionet e tjera që janë kryer cryptocurrency, si dhe në qoftë se të holla transferuar.

Cryptocurrency mund të identifikohen si një produkt i letrave me vlerë të mbuluara nga ligjet e letrave me vlerë federale. Ka një numër të problemeve që duhet të zgjidhen para se pjesëmarrësit e tregut do të fillojë të zbatojë investimet në cryptocurrency. Këto janë çështje që lidhen me të lëngshme, vlerësimit dhe ruajtjes kushtet fondet aseteve dhe çështjet e emetimit shpengimit dhe hapësirë ​​arbitrazhit ETF.

Lexo më shumë:   Zvicër për herë të parë ka lëshuar një licencë për kriptovalyutnymi menaxhimit të aseteve

Kryetari Clayton, tha se në muajin e kaluar, disa lojtarë të mëdha të investimeve që KSHZ ka filluar të punojë për regjistrimin, tërhoqën kërkesat e tyre të regjistrimit. Drejtor, SEC Divizioni i Menaxhimit të Investimeve bëri thirrje për një diskutim aktiv në kushtet dhe kërkesat e regjistrimit investitor. Clayton shprehu gatishmërinë për të vazhduar dialogun me të gjithë aktorët.

Rregullorja ICO (Token Sale)

Një rritje të konsiderueshme në koston e cryptocurrency një periudhë të shkurtër vitin e kaluar çoi në ICO përhapur si një mjet rritjen e kapitalit. Sipas vlerësimeve të KSHZ, tregu i ICO arriti në 4 miliardë $ në 2017.

Sipas Clayton, çdo pjesëmarrës i tregut të ICO-së duhet të pyesin veten një pyetje të rëndësishme: nëse monedhë ose shenjë është siguria? Sipas tij, strukturat ekzistuese ICO lidhur direkt me ligjet e letrave me vlerë federale.

25 korrik 2017 SEC lëshoi ​​një raport mbi hetimin në lidhje me ICO argumentet DAO. Komisioni arriti në përfundimin se argumentet DAO janë letra me vlerë dhe janë subjekt i ligjeve federale në fuqi. Raporti gjithashtu shpjegoi se kompanitë duke përdorur një teknologji të shpërndarë bazës së të dhënave ose të letrave me vlerë të lëshojë bazuar në blokcheyna teknologjinë e nevojshme për të regjistruar me ofertat KSHZ dhe shitjen e letrave me vlerë.

Argumentet që theksojnë potencialin e fitimit, përmbajnë tiparet e letrave me vlerë. Ata blejnë bazuar në rritjen e mundshme të vlerës së tyre për të marrë fitime përmes rishitje në tregun sekondar, ose në mënyrë që të përfitojnë nga argumentet bazuar në përpjekjet e të tjerëve, e cila është një tipare kryesore dhe romanit të letrave me vlerë.

Clayton paralajmëroi pjesëmarrësit e tregut nga propozimet e shitjes monedhë reklamat pa pare përcaktimin nëse ligjet e letrave me vlerë të zbatohen për këto veprime. argumentet e tepërt avancimin mund të jetë një tregues i manipulimit dhe mashtrimit. dukej gjithashtu një paralajmërim për ata që arrijnë platforma kriptovalyutnymi dhe ka një ndikim në çmimet - ata ndoshta veprojnë në shkëmbimet jo-regjistruar aksioneve, në shkelje të ligjit "Për bursën" nga 1934.

Raporti përfundon kryetari i komisionit shprehur shkurtimisht aktivitetet e ndërmarra nga cryptocurrency KSHZ dhe CFTC dhe ICO në fushën e rregullimit të tregut. Në shtator të vitit 2017 ajo krijoi një njësi të re kibernetike që u përqëndrua në krimet që lidhen me teknologjinë e shpërndarë bazës së të dhënave, dhe ICO-së, përhapjen e informacioneve të rreme nëpërmjet mediave elektronike dhe sociale, kapjen e llogarive brokerimit, si dhe vjedhje në mënyrë që të marrin informacion konfidencial. Ndarja Cyber ​​punon në bashkëpunim me një grup të shpërndarë bazën e të dhënave teknologjisë bazës së të dhënave, e cila është themeluar në nëntor të vitit 2013.

Ajo që është bërë në lidhje me projektet e ICO-së

Clayton, tha se KSHZ-ja ka zbatuar tashmë një sërë masash të zbatimit në lidhje me ICO për shkeljet e pretenduara të ligjeve të letrave me vlerë federale:

  • Në shtator 2017 një prej pjesëmarrësve të tregut ishin të ngarkuar me mashtrim të investitorëve në disa ICO, dyshohet se i mbështetur nga investimet e pasurive të patundshme dhe diamante. Sipas të dhënave të KSHZ, investitorët janë dhënë fonde që arrijnë në rreth 300 000 dollarë amerikanë. Ata kanë qenë premtuar rezultate të rëndësishme, pavarësisht nga fakti se asnjë nga aktivitetin real të kompanisë nuk është kryer.
  • Në dhjetor të vitit 2017 asetet e kompanive janë ngrirë në mënyrë për të parandaluar mashtruese ICO-së, e cila supozohet të tërhequr deri në 15 milionë. Dollarë nga mijëra e investitorëve individualë, që nga gushti 2017. Sipas informatave në dispozicion, mashtrimi u nxitur nga dhunuesi përsëritës i Aktit të letrave me vlerë. Investitorët u premtuar më shumë se 1,300 {23a504621a4bdc4bb42cac3bd1816cebebc2074c5db78a208c916e0a53e8408b} arriti në më pak se 29 ditë.
  • Në dhjetor të vitit të kaluar, pas ndërhyrjes SEC, një nga kompanitë e ndaloi ICO, në mënyrë për të kryer kontrolle të produkteve të bazuara në blokcheyna. Gjatë procedurës u bë e qartë se ICO-ja është oferta dhe shitja e letrave me vlerë të paregjistruara në shkelje të ligjeve të letrave me vlerë federale. Si rezultat i kësaj, kompania ka kthyer paratë për investitorët përpara shpërndarjes së argumentet.
  • Kohet e fundit u ndal mashtruese ICO-së, me qëllim të investitorëve të shitjes me pakicë dhe e pozicionuar veten si në botë i parë i decentralizuar Bank. KSHZ arritur të ngrijë disa nga pasuritë e fituara në mënyrë të paligjshme dhe të mbajë marrësit kriptovalyutnyh.
Lexo më shumë:   Hardfork Ethereum nuk mbahet, 55% votuan kundër ndryshimeve në blokcheyne

Clayton gjithashtu shprehu shqetësimin se një numër i kompanive publike të njoftojë ndryshimet në modelet e tyre të biznesit dhe emrave, të përqëndrohet në teknologjinë e shpërndarë bazës së të dhënave, pa specifikuar se çfarë do të bëhet lloj i ndryshimeve. KSHZ monitoron nga afër kompanitë për të ndryshuar modelin e tyre të biznesit në mënyrë që të përfitojnë nga futja e pritshme e një teknologji shpërndarë bazës së të dhënave, veçanërisht në kontekstin e ofrimit të letrave me vlerë.

Konkluzionet e raporteve KSHZ dhe CFTC

Kryetarët e KSHZ-së dhe CFTC kanë shprehur solidaritet në qasjen e tyre ndaj zgjidhjes së problemeve. Ata propozuan që të vazhdojë mbrojtjen ekzistuese aktive të tregjeve të reja dhe rekomanduar masa të dhunshme kundër atyre që shpenzojnë ICO ose janë të përfshirë në aktivitete të tjera të lidhura me cryptocurrency në shkelje të ligjeve federale të letrave me vlerë.

Si Kryetar i Komisionit shprehën gatishmërinë e tyre që të vazhdojnë të punojnë ngushtë me homologët federale dhe shtetërore, duke përfshirë Thesarit Federal, Ministrisë së Drejtësisë, prokurorëve dhe letrave me vlerë rregullatorëve të. Shtetet individuale

Në fund ideja u shpreh se raporti se teknologjia e regjistrave të shpërndara dhe teknologjive të tjera të reja kanë potencial për të përmirësuar në tregjet e kapitalit dhe industrinë e shërbimeve financiare.

Bizneset, veçanërisht të vogla dhe nuk kanë qasje efektive në tregjet tradicionale të kapitalit, teknologjive të reja financiare mund të ndihmojnë në ngritjen e fondeve për të ndërtuar dhe për të financuar operacionet e tyre, duke u lejuar atyre që të jetë më konkurruese si brenda vendit dhe në mbarë botën. Gjithashtu, këto risi teknologjike mund të ofrojnë mundësi të reja për investitorët, por zbatimi i tyre është plotësisht e mundur vetëm kur ato janë kryer në përputhje me ligjet federale në fuqi.

kanali zyrtar në Mining-Cryptocurrency.ru Telegram