Projekti i zgjuar qyteti nga Fondacioni germa e alfabetit grek ka marrë një grant prej 30 milionë euro

Projekti i zgjuar qyteti nga Fondacioni germa e alfabetit grek ka marrë një grant prej 30 milionë euro

2019/03/29 0 Author kripto

Konsorciumi + CityxChange përfshin 25 organizata, duke përfshirë Fondacionin germa e alfabetit grek. Ekipi i biznesit do të kontrollojë ekspertë nga Universiteti Norvegjez të Shkencës dhe Teknologjisë. Projekti përfshin përmirësimin e konsumit të energjisë të shtatë qyteteve evropiane me blokcheyna. Ky shkruan Bitcoinist.

Aplikimi Blokcheyna në fushën e energjisë

Për pesë vitet e ardhshme, European Trondheim, Limerick, Alba Iulia, Pisek, Sestao, Smolyan dhe hajdut do të përdorin shërbimet në blokcheyne të zgjedh konsumin e energjisë dhe për të përmirësuar cilësinë e jetës. Marrë në rrjedhën e eksperimentit dhe pastaj të testuar përvojë në qytetet e tjera evropiane.

Programi Hulumtimi Europian Horizon 2020 financoi një projekt për 20 milion euro. Një tjetër 10 milionë euro tërhequr nga partnerët e projektit të cilët kanë investuar në zgjidhjet e tyre inovative në qytetet e Trondheim dhe Limerick.

Project + CityxChange miratuar nga ekspertë të pavarur. Analistët shpresojnë që në të ardhmen përmirësime të tilla mund të mbahen në të gjithë Evropën. Shefi i IOTA Fondacionit Wilfried Pimenta ka plane ambicioze për të futur blokcheyna.

Zgjuar qytete - një nga platformat më të mëdha për zhvillimin e germa e alfabetit grek. E ndërtuar mbi partneritetet tona dhe inovacionit ekosistemin e qyteteve të reja do të jetë mjedisi më i mirë për zhvillimin e teknologjive të reja.

Fondacioni IOTA bashkë-themelues David Sonstebo shumë i gatshëm për të bashkëpunuar me Universitetin më të madhe norvegjeze.

Mundësi për të eksploruar dhe për të demonstruar aplikimin praktik të IOTA në shumë qytete evropiane, na japin një përvojë tepër të vlefshme, të cilat ne do të përdorim në të ardhmen.

Objektivi kryesor i + CityxChange - për të arritur autonominë e plotë të energjisë e qyteteve të para në vitin 2050. Ne shpresojmë se do të na prekë.

Regjistrohu për kanalin telegram tonë. Nuk ka ende një lajm më interesante.

Lexo më shumë:   Snowden quajtur më interesante alternative Bitcoin