Polonia ka thënë se nuk ka asnjë ndalim në cryptocurrency tregtisë

Polonia ka thënë se nuk ka asnjë ndalim në cryptocurrency tregtisë

2019/03/28 0 Author kripto

finregulyator Anglisht - Komisioni i Mbikëqyrjes Financiare (KNF) - vuri në dukje se në vend nuk ka asnjë ndalim në cryptocurrency tregtisë. Një sipërmarrës mund të angazhohet në ndonjë aktivitet nuk ndalohet me ligj - që nga fillimi i Komisionit deklaratës së tij.

"Në sistemin ligjor polak nuk ka rregulla që ndalojnë tregtinë si kriptobirzh ose exchangers cryptocurrency që do të thotë - mbajtja në aktivitete Poloni në formën e shkëmbimit ose të këmbimit cryptocurrency dhe cryptocurrency tregtisë jo të ndaluara dhe për këtë arsye janë të ligjshme", - tha në një dokument.

Megjithatë, e KNF kujtoi se nga 13 korriku, të gjitha subjektet që operojnë në fushën e tregtisë kriptovalyutnoy bëhet "institucionet e detyrueshme" në përputhje me ligjin më 1 mars, 2018 "Mbi luftën kundër pastrimit të parave dhe financimit të terrorizmit." Ata do të duhet të kryejë të gjitha këto detyra atje, theksoi rregullatori.

 

Në fund të majit, KNF ka nisur një fushatë kombëtare në media për të njoftuar përdoruesit për rreziqet që lidhen me cryptocurrency dhe investimet në to. Më parë, Banka Qendrore bëri një urdhër të ngjashëm me një faqe interneti të veçantë. Është raportuar gjithashtu se Banka Qendrore e Polonisë dhe KNF paguar youtube-blogerët për video ekspozuar cryptocurrency në një mënyrë negative.

Më parë, polake kriptobirzha BitBay vendosi të shkojë në Maltë, pasi nuk mund të marrë shërbimet bankare në vend.

kanali zyrtar në Mining-Cryptocurrency.ru Telegram


Lexo më shumë:   Kujdes! AppStore shfaq kërkesë të rreme web MyEtherWallet