Pse kurset bien Ethereum dhe cryptocurrency tjera.  Si ky hakerat e përfshira

Pse kurset bien Ethereum dhe cryptocurrency tjera. Si ky hakerat e përfshira

2019/03/29 0 Author kripto

Eter për të rivendosur në vlerat e tyre të mëparshme mori dy muaj. Hulumtuesit e teknologjive pozitive besojnë se në sulme të tilla objektiv i hakerëve nuk është vjedhje e parave, dhe manipulimi i normave cryptocurrency. Raporti i tyre rezulton në "Kommersant".

Rreziqet e sulmeve kibernetike për cryptocurrency

Një mënyrë për të ulur normën e monedhave - Rendi DDoS-sulmet në shkëmbim kriptovalyutnuyu ose hack kuletat e përdoruesve të kompanive të mëdha nga industria. E fundit ka ndodhur në verën e vitit 2017 - kur hakerat vodhi 30 milionë $ nga përdoruesit e shërbimit të menaxhimit të kuletat Ethereum- Barazisë . Sigurisht eter pas sulmit ka rënë nga $ 305 në $ 291. Një shembull tjetër - e thatë Exchange Bitfinex në dhjetor 2017. Pastaj Bitcoin ra nga $ 11,500 në $ 11,000.

Si studiuesit vini re, sulmi nuk mund të bjerë cryptocurrency, por edhe për të përmirësuar normën e tyre. Kjo varet nga përfitimi një sulmues të cilit: një blerës apo shitës. Saktësisht se si ndodh kjo nuk është e specifikuar Technologies pozitive.

Me hulumtim nuk pajtohet  analisti "Liria Financave" Vadim Merkulov.

ajo merr shumë më shumë përpjekje, në mënyrë që hakerat nuk janë të interesuar në operacione të tilla për të përmirësuar kurs cryptocurrency.

Rënia e medaljes së kursit për shkak të një sulmi kibernetik vlerësohet të jetë 5-25 {5775d0fefbc438236af368f569fe198ac8edc627a0b478bcd0cb5c87448feafd}.

Manipulimi i kursit merr dhe robots, mësoi herët VentureBeat. Ata tani janë përgjegjës për shumicën e pozicioneve "i shkurtër" në treg dhe janë në gjendje të artificialisht fryj çmimet dhe duke detyruar disa investitorë për të overpay për aktivet.

Robots janë në gjendje për të rritur çmimin e monedhave - për këtë bots për të koordinuar blerjen e cryptocurrency të lira për të fryj vlerën e saj dhe të tërheqë investitorë të rinj. Kur tregtarët vijnë për cryptocurrency "fryrë", bots bashku derdhur aseteve. Si rezultat i aktivit amortizon me shpejtësi, dhe investitorët janë lënë me asgjë.

Subscribe në kanalin tonë në një telegram të jetë i vetëdijshëm.

Lexo më shumë:   fermë thyer: rentabiliteti i Ethereum minierave ka rënë në pothuaj zero