Cryptocurrency - kjo është fjalë të thjeshta

2018/07/31 Off.Author kripto

Kohët e fundit ka pasur një bum cryptocurrency e cila është arsyeja pse shumë njerëz kanë filluar të mendojnë për këtë, por nuk e kuptojnë plotësisht - çfarë është dhe si funksionon. Kështu që unë vendosur për të ndihmuar të zgjidhur ata që duan të kuptojnë cryptocurrency botëror dhe ndoshta të fillojnë të fituar mbi të.

Në shekullin XXI, mundësi të reja lindin çdo ditë, instrumente financiare që paraqesin marrëdhëniet ekonomike në një nivel cilësisht të ri. Një shembull i mrekullueshëm - cryptocurrency dhe koncepte të lidhura që tashmë janë në gjendje të vlerësojmë se sa e madhe përfaqësues të biznesit, dhe përdoruesit e zakonshëm të internetit.

Çfarë është blokcheyn, dhe si funksionon

Me fjalë të thjeshta në lidhje me teknologjinë, e cila është ndërtuar Bitcoin

Blockchain - një teknologji, e cila është ndërtuar në bazë të Bitcoin. Por ka ndoshta dhjetra mënyra të tjera për të përdorur blokcheyna përveç cryptocurrency. Ka njerëz të guximshëm të cilët e quajnë blokcheyn përparim të madh teknologjik që nga shpikja e internetit.

Çfarë është ajo?

Pa hyrë në detaje teknike, shumë parim blokcheyna puna është mjaft e thjeshtë. Ajo mund të përfaqësohet si një libër llogari, i cili është i pranishëm në çdo pjesëmarrës ngjarje dhe cila është përditësuar vazhdimisht. Në fakt, në këtë libër, ju mund të hyjë në çdo ngjarje - nga operacionet financiare cryptocurrency Bitcoin, Etherum etj rezultateve të votimit në zgjedhjet presidenciale, apo identitetit ...

Chip blokcheyna këtë faqe (p.sh. blloqe) të librit në të njëjtën kohë që mbahet nga të gjithë përdoruesit e rrjetit, janë përditësuar vazhdimisht dhe i referohen faqet e vjetër (më shumë për këtë në artikullin rreth minierave Bitcoin). Dhe në qoftë se dikush përpiqet të mashtrojnë sistemin duke marramendës ose ngjitje në një libër disa faqe, sistemi menjëherë do të kthehet në dhjetëra mijëra versionet e tjera të këtij libri dhe gjen një mospërputhje në strukturën e bllok.

Si funksionon kjo gjë?

Blokcheyna sistem bazë është një seri vazhdimisht në rritje e blloqeve, të cilat janë të ndara në mes të pjesëmarrësve nëpërmjet peer to peer rrjete, të cilat shumica e njerëzve përdorin për të shkarkimit dhe ngarkimi torrents.

Çdo bllok i shtohet timestamp (shuma hash) që është e përfaqësuar mirë si një gjurmë gishtash të veçantë. Këto blloqe janë të përcaktuara në mënyrë rigoroze e rendit janë formuar në zinxhirë ( «Blockchain» - fjalë për fjalë "bllok qark"). Nëse një mundohet të korrigjoj sekuencën e blloqeve, sistemi pranon zinxhir për shkak të strukturës dhe mospërputhjet shuma hash.

Se askush nuk mund të ndryshojë kohë vulën dhe rillogaritjen shumën hash të jetë e saktë nga pikëpamja e sistemit, blokcheyn përdor disa metoda të mbrojtjes: dëshmi e punës (pow, dëshmi e punës) dhe prova e Kunjit (POS, prova të pronësisë). Më shumë detaje rreth tyre mund të gjenden në materialin Habré.

ilustrimi Businessviews.com.ua

Cila është arsyeja pse të gjitha hype?

Të gjitha këto truket japin të sigurojë mjaft e buns për përdoruesit e sistemit. Pjesëmarrësit e transaksionit nuk mund të mashtrojë njëri-tjetrin. Ajo nuk ka nevojë për ndërmjetës si bankat. Ajo nuk ka nyje qendrore, duke shkatërruar që mund të hedh në tokë të gjithë sistemin. Të gjitha operacionet janë transparente për pjesëmarrësit e saj, si të gjitha të dhënat është futur në një bazë të dhënash.

Ku ajo mund të përdoret?

Përveç kësaj cryptocurrency, teknologjia blokcheyna ka tërhequr edhe institucionet e vjetra financiare. Sipas Fondit Santander Innoventures në fund të vitit 2016 ka qenë më shumë se 25 raste me blokcheyna në fintehe.

Mënyra e dytë për të përdorur sistemin - kjo është kontrata të zgjuar që janë prerë nga ekuacioni një shumë e shirit të kuq ligjore. Për shembull, noteri Stampery elektronik siguron transaksionin nëpërmjet blokcheyna.

Një mënyrë interesante për të përdorur - është sfera e të drejtave të autorit dhe të të dhënave personale. Shërbimi Jepini ndihmon artistë dhe njerëz të tjerë krijues për të konfirmuar autorësinë e tyre duke përdorur blokcheyna. Startups si Qytetare dhe UniquID Wallet lejojnë njerëzit që përdorin blokcheyna dhe siguri biometrike për të krijuar një ID dixhitale, të cilat nuk mund të jenë të falsifikuara dhe të cilat mund të zëvendësojë kartat e identitetit konvencionale në të ardhmen.

Në përgjithësi, aplikacionet blokcheyna makinë dhe kamion të vogël - nga tregtia në diamante dhe ari, me krijimin e sistemeve të shpërndarjes së energjisë dhe presidenciale / parlamentare sistemin e votimit.

A është kjo kaq premtuese?

Edhe pse shumë ekspertë të krahasuar blokcheyna revolucionar në një nivel me krijimin e internetit vetë, problemet në makinën e saj dhe kamion të vogël.

Së pari, për futjen e blokcheyna duhet për rindërtimin e sistemeve të mëdha me një numër të madh të pjesëmarrësve. Çdo sistem ka për qëllim për të mbajtur pronat e saj dhe strukturën, rezistonin ndryshim. Prandaj për të filluar për të zbatuar blokcheyn më të lehtë të vogël. Si e bën qeverinë suedeze, e cila gradualisht transformon regjistrin e tokës në blokcheyn.

Së dyti, blokcheyn nuk rregullohet nga kuadri ligjor dhe ende shumë larg nga ajo. "Kjo teknologji ka fituar besimin, ai duhet të përmbushin standardet. Nuk ka standarde - nuk e konformitetit ", - shpjegon Maxim Avdeyev, kreu i biznesit të departamentit të zhvillimit të fondit Life.SREDA.

Së treti, për të mbështetur blokcheyna teknologji nevojë për një sasi të madhe të përpunimit të pushtetit dhe të energjisë (më shumë për këtë në artikullin rreth minierave Bitcoin). Ekspertët parashikojnë se shpenzimet e energjisë elektrike e mbështetje Bitcoin mund të 2020 mund të arrijë nivelin e konsumit në Danimarkë.

Cryptocurrency nga A tek Z

Gjithcka mbi cryptocurrency nga "a" deri "Z": cryptocurrency, Minierave, blokcheyn, cryptocurrency pirun

 Koncepti cryptocurrency dhe thelbin e saj

Koncepti cryptocurrency dhe thelbin e saj

Rreth cryptocurrency sot nuk thotë vetëm se dembel, por çfarë është ajo? Në terma të thjeshtë - është një monedhë dixhitale me monedha (monedhë) të veprojë sa unitetin e saj. Ata janë të mbrojtur nga mundësia e falsifikimit, që përfaqëson informacionin koduar që nuk është në dispozicion për të kopjohet, duke përdorur metodën e cryptography.

A nuk e ngatërruar konceptin e "para elektronike" dhe "cryptocurrency" si:

 • parasë elektronike mund të shfaqet në llogarinë tuaj në ndonjë nga sistemet aktuale vetëm pasi ata janë sjellë në llogarinë në mishërimin e tij të vërtetë, fizik, për shembull, me anë të mjeteve monetare ose pagesës terminaleve, kështu që forma elektronike është vetëm një nga format.
 • Cryptocurrency është emetuar direkt në web, dhe ajo është në asnjë mënyrë të lidhur me monedhën e përbashkët apo sistem kombëtar.

Kushdo mund ta bëjë të ardhurat cryptocurrency, me një software të veçantë dhe pajisjeve në dorë. Kjo fuqi është informatikë do të jetë përgjegjës për zgjidhjen e algoritme gjithnjë e më komplekse, duke prodhuar një monedhë, dhe, për të qenë të saktë - informacioni i koduar. Që shërben si dëshmi e pranisë në monedha web? Blokcheyn - një lloj i llogarisë, e cila do të diskutohet më poshtë. Valuta është ruajtur në një përdorues të decentralizuara kriptokoshelkah.

përfitimet cryptocurrency

përfitimet cryptocurrency

 1. Që kodi algorithm është i hapur, ajo mund të merrni çdo person i cili ka shprehur dëshirën.
 2. Të gjitha transaksionet janë anonim, që është, çdo informacion në lidhje me pronarin kriptokoshelka humbur!
 3. Në cryptocurrency decentralizuar - nuk ka asnjë bankë e vetme, mungesa e ndonjë kontrollit mbi pagesat dhe për të kryer transaksione.
 4. Nuk cryptocurrency nënshtrohet një procesi të tillë si inflacioni, pasi ajo është e mundur për të nxjerrë vetëm një numër të kufizuar të monedhave.
 5. Niveli i lartë i mbrojtjes - monedha nuk mund të kopjohet.
 6. Komisioni minimale.

Në mesin e cryptocurrency më të famshme në tregun e sotëm është që të sigurojë:

 • Bitcoin (Bitcoin)
 • Laytkoin (Litecoin)
 • Ethereum (Ethereum)
 • vizë lidhëse
 • Satoshi (Satosni)
 • Primecoin
 • Dhe shumë altkoyny tjera.

Struktura e pikave të cryptocurrency

Struktura e pikave të cryptocurrency

Në çdo cryptocurrency ka një strukturë që tregon ndryshe nga çdo gjë që kishte qenë më parë.

 1. Në cryptocurrency asnjë administrator vetme brendshme apo të jashtme, përkatësisht sistemit është 100% të vetë-organizuar dhe të pavarur.
 2. server qendror është gjithashtu në dispozicion. Kjo është një sistem i decentralizuar, dhe baza e të dhënave nuk është ruajtur në një vend, si kopjet e saj janë në dispozicion për çdo pjesëmarrës në sistem, të cilat janë të kontrollohen rregullisht kundër njëri-tjetrit.
 3. Çdo pagesa është e koduar me çelësin privat, të arritshme vetëm për pronarin e automjeteve. Secili pjesëmarrës ka adresën e saj të veçantë (çantë) dhe kyç (dmth fjalëkalim).
 4. Njësia e re është shtuar në sistemin në një bazë të dhënash të koordinuar shpërndarë së bashku me informata për të gjitha transaksionet.

Minierave dhe minatorët: specifikat e procesit dhe pjesëmarrësve

Minierave dhe minatorët: specifikat e procesit dhe pjesëmarrësve

Все криптосистемы, работая с информацией, используют компьютерные мощности, и они просто огромные, поэтому рождается логичный вопрос - где их брать, что и поспособствовало появлению такого термина, как майнинг (добыча криптовалют).

Çfarë është ajo? Monedha nxjerrjes nga llogaritjet intensive. Kjo është një detyrë që është në dispozicion për shumë përdorues të cilët japin një pjesë të fuqisë së kompjuterit tuaj për të zgjidhur problemet që janë të lidhur me të ardhurat cryptocurrency.

Ka disa mënyra për të ardhurat mbi Minierave:

 • Via PC - shkarkohet programi të veçantë që ju lejon të dërgoni një pjesë të pushtetit në procesin e reduktimit të dhënave cryptocurrency. Ajo nuk ka nevojë për ndonjë investim, megjithatë, dhe në këtë mënyrë është e mundur për të fituar pak.
 • Mayne është në dispozicion me pajisje të posaçme (për qëllime të veçanta të integruar qark), duke krijuar një "fermë", për të punuar në mënyrë aktive dhe të sjell të ardhura të qëndrueshme. Në njerëz, ajo është zakonisht më i njohur si Asik (ASIC) - ASIC, kjo është një skemë e tillë që fokusohet në zgjidhjen e një problemi specifik, në rastin tonë - është ardhurat cryptocurrency, të tilla si Bitcoin. Në këtë rast, butësisht kujdeset për blerjen e cilësisë së lartë dhe pajisje të fuqishme, për shkak të kësaj do të varet drejtpërdrejt në fitimet e mëtejshme në shkallë industriale. Fermë është një grup i kompjuterëve që janë të aftë për të kryer deri në llogaritjen standarde, duke punuar gjatë gjithë kohës pa pushim për drekë. Në mënyrë efektive për nxjerrjen cryptocurrency duhet karta e duhura grafike të fuqishme, furnizimin me energji elektrike. Formimi i fermës - ajo është gjithmonë shpenzime të mëdha që janë të lidhura drejtpërdrejt me blerjen e pajisjeve, pagesës së energjisë elektrike.
 • Shpesh, minatorët vendosin për të marrë pushtet të tillë me qira. Kjo është "minierave cloud." Ky model karakterizohet nga përdorimi i shërbimeve cloud, si emri nënkupton. minatorë grupet mblidhen në struktura të caktuara, dhe i tyre qëllimi prioritet - marrjen e një fitim të mirë, e cila është shumë më e lartë se sa për minierat individual. Skema është si vijon - kompania merr një pajisje moderne dhe të fuqishme, konfiguron atë, dhe jep Miner për qira, dhe merr të gjitha pyetjet në lidhje me shërbimin, pagesat e shërbimeve dhe aspekte të tjera (shih shërbime për të punuar me re Minierave.).
 • Nëse ju nuk duan të investojnë shuma të mëdha parash, si dhe një të qëndrueshme dhe një fitim të vogël në prioritet, ju mund të konsideroni bashkuar me pishina. Kjo njësi integron një numër të caktuar të minatorëve (ata të gjithë kanë fuqi të ndryshme të përpunimit). Të gjithë anëtarët e një qëllim - për të gjetur njësinë e duhur. Për tarifën e parë e djathtë bllok do të marrin pishinë që shpërndan fitimet mes palëve, duke marrë parasysh kontributin e secilit dhe ndjekjen e tyre e parimit të barazisë.

Është interesante se termi "minierave" është përkthyer nga anglishtja si "operacionet e minierave", që nuk është vetëm një kazma apo një lopatë nuk është e dobishme, pasi mjafton të jetë në posedim të një sistemi të fuqishëm kompjuterik, në mënyrë që ajo ndihmon procesin e transaksioneve të regjistrimit në njësinë blokcheyn .

bota e parë cryptocurrency - Bitcoin

bota e parë cryptocurrency - Bitcoin

Bota e parë cryptocurrency, të cilat në këtë ditë është më e famshme - është Bitcoin. Përmendja e parë e saj u shfaq në vitin 2008. Themeluesi i saj ishte një njeri që e preferuar për të mbajtur veten inkonjito dhe do të dorëzohet për publikun nën një pseudonim. Deri më sot, kjo normë është mjaft e lartë, e cila tërheq një numër të madh të njerëzve. Megjithatë, numri i njësive që mund të nxirren, thonë ekspertët, është e kufizuar.

Sipas parashikimeve në disa dekada do të prodhohen Bitcoin fundit të jetë e mundur. Po, dhe Mein i tij po bëhet më e vështirë, për shkak të dëshirës për të mbajtur vlerën e saj. Le të gjeni më shumë në lidhje me prodhimin e tij, ruajtjen dhe përdorimin.

 

 • minierash

Një nga mënyrat kryesore për të fituar Bitcoins - ajo është një prodhim i pavarur. Ky proces është kryer duke përdorur një kompjuter dhe software të veçantë. Por kjo nuk i përshtatet çdo kompjuter, por vetëm një që ka një kartë të fuqishme grafike. Disa minatorë preferojnë të blejnë disa karta që lidhen me njëri-tjetrin për prodhimin më të shpejtë të monedhës. Megjithatë, kostoja e ligamenteve të tilla këtu është mjaft e lartë, por periudha për të cilën ju të paguani off këto kosto të arrijë në disa vjet. Një tjetër e metë e vetë-prodhimi është se ajo kërkon sasi të mëdha të energjisë elektrike.

Që prej shumë e prodhimit - një opsion paarritshëm, Bitcoin thjesht mund të blejnë në bursat, në këmbim ose në një pronar të veçantë.

 • ruajtje

Ashtu si me çdo valutë, ju keni nevojë për një portofol për të ruajtur Bitcoins. Këto purses mjaftueshme net. Ata janë të gjithë të ndryshëm në aspektin e funksionalitetit dhe pamjen. Është më mirë për të zgjedhur më të mirë-njohur, t. Të. Ata janë më të sigurt dhe të sigurt. Futja e të dhënave në çantë (login, password) nuk duhet të jetë e thjeshtë, është e preferueshme për të bërë ato të mbetet në mendje, që fraudsters nuk ishin aq të lehtë për të goditur portofolin. Në këtë rast, është e nevojshme për ta për të bërë një shënim të mos harrojmë dhe të mos humbasë, ose nëse diçka nuk do të jetë në gjendje të mbulojë të dhënat dhe përmbajtjen e kuletës.

Mos e mbani të gjithë monedhën e në një çantë me qëllim të ruajtjes së tyre. Opsioni më i mirë dhe më e sigurt - është për të krijuar një portofol në kompjuterin tuaj dhe për të mbajtur paratë atje. Por, për fat të keq, këto purses kanë një bazë të dhënash të madhe të vëllimit dhe kërkon përditësimin e tyre të vazhdueshme. kërkesë e detyrueshme në këtë rast - ekzistenca e programeve anti-virus kompjuteri. Nëse është e mundur, ju duhet gjithmonë të bëjë një kopje rezervë të kuletës.

 • Përdorimi i
 1. Në ato vende ku cryptocurrency është njësi juridike, është e mundur për të paguar për mallra ose shërbime.
 2. Përveç kësaj, ajo mund të shfaqet në hartë, që është. E. Për të ndryshuar të holla zakonshme ose të shesë bursat apo sende të këmbimit të njëjtë në një normë më të lartë dhe për të marrë ndryshim si fitim.

Hapja Bitcoins  Satoshi Nakamoto. Bitcoin zhvillimin në datat

Bitcoin zhvillimin në datat. Krijo BitCoins. Satoshi Nakamoto

Satoshi Nakamoto

Si një monedhë të pavarur dhe të sistemit të pagesave, Bitcoin u shfaq në vitin 2009, kur një grup i të dhënave në hapësirën virtuale bë aktirovatsya mes biznesmenëve të mëdha dhe investitorët, jo vetëm në përdoruesit e thjeshtë entuziastë.

 • Në verën e 2016 geeks në portalin informativ Slashdo re se artikulli çuditshme varur në shërbimet e tyre për ndarjen, të cilat nuk ekzistonin më parë. Kjo ishte puna ende nuk dihet nëse Satoshi Nakamoto . Ajo të gjitha detajet janë mbledhur që është një Bitcoin dhe çfarë avantazhet që ka mbi paratë klasike fiatnymi. Në përfundim të shkrimit është bashkangjitur source file. Pra, autori ka treguar se sistemi Bitcoin është tërësisht transparent dhe shpikje e autorëve nuk do të patentuar. Me krijimin e Bitcoin dhe në fillim të popullarizimin e saj në botë ka filluar garën në cryptocurrency aktivitet të plotë që u shfaq si rezultat i publikimit të një pjesë të hapur të kodit në rrjet.
 • Më pak se një muaj, si në fund të verës është ende rrjeti optimizuar dobët përpjekur të kollitem, duke vjedhur nga purses kriptovalyutnyh disa mbajtësit të mëdha të disa monedhave të tyre të mbledhura. Për fat të mirë për ta, zhvilluesit kanë arritur të rivendosur funksionimin e rrjetit, duke eliminuar dosjet me qëllim të keq nga anëtarët kompjutera cryptocurrency të ekipit mbështetje.
 • Në vjeshtën e vitit 2010, ka pasur një rritje të minatorëve të aktivitetit dhe investitorëve në rrjet, e cila është arsyeja pse kapitalizimin e monedhave të arrijë një nivel të barabartë me një milion dollarë. Tani është e vështirë të besohet se vetëm shtatë vjet më parë, njësia monedha më e shtrenjtë ka pasur gjithsej brenda kryeqytetit pak më shumë se një milion dollarë. Në këtë rast, një monedhë ishte me vlerë rreth gjysmë Dollar për aksion.
 • Në mars të vitit 2011, rrjeti ka shkëmbimin e parë, tregtare në monedhën virtuale. Zyrtarisht, mbështet Bitcoin krijues, kjo monedhë mund të blihet dhe shitet vetëm MtGox dhe askund tjetër. Për fat të keq, për një numër arsyesh, jeta MtGox pushoi të funksionojë në vitin 2014. Pas tij erdhi disa shkëmbimeve të mëdha dhe të besueshme kriptovalyutnyh si EXMO dhe të jetojnë monedhë.
 • Në tetor të vitit 2011, rrjeti ka lajmin se në bazë të kodit burim është pirun i parë u krijua. Ai kishte emrin "Laytkoin" dhe mori titullin e medaljes së dytë në kapitalizimin e tregut, por në vitin 2015 ai u zëvendësua nga Ethereum.

Çfarë është Blokcheyn?

Çfarë është Blokcheyn?

Është e pamundur të flitet për cryptocurrency nuk prek një temë të tillë si blokcheyn (nga fjala angleze «blockchain» - «një zinxhir të blloqeve"). Në thelb, çdo bllok është një grup i atyre të dhënave dhe zero. Ata të gjithë të vijë deri në zinxhirin, si asnjë nga blloqet "e di" se çfarë blloqe të shkojë përpara tij ose pas tij. Të gjitha të dhënat brenda tyre janë të dizajnuara për të përshkruar çdo gjë që ndodh në web. Në zbatimin e transaksionit të gjithë informacionin e regjistruar në bllokun e ardhshëm, duke formuar një skedë që përmban informacionin dhe të dhënat në dispozicion për të gjithë përdoruesit e sistemit.

Në terma të thjeshtë, në një rrjet të tillë, është e pamundur për të bërë diçka "fshehurazi", sepse çdo veprim është i regjistruar, çdo pjesëmarrës ka akses në informacion mbi transaksionet e kaluara. Megjithatë, anonimiteti është ruajtur, kështu që përdoruesit mund të identifikohet vetëm me kriptokoshelka numër. Ju mund të krahasoni funksionale gjurmuesit puna blokcheyna përrua:

 

 1. Sistemi gjithashtu përbëhet nga një grup i kolegëve.
 2. Ata kaluan çdo mjete të tjera.
 3. Të gjitha operacionet janë kryer brenda një sistemi të caktuar.

Blokcheyna teknologji mund të shprehet për të kuptuarit e sekuencën në vijim të operacioneve:

 1. User X dëshiron të transferimit të parave për U. përdoruesit
 2. Transaksioni është kaluar me rrjetin, pastaj duke shkuar në një bllok të ri.
 3. Menjëherë blloqe janë dërguar për secilin prej pjesëmarrësve në sistem, për të kontrolluar dështuar.
 4. Të gjitha blloqet janë të regjistruar në versionin e saj bazës së të dhënave.
 5. Në hapin e ardhshëm njësia shkon në vendin e vet në zinxhirin.

Shumë besojnë se blokcheyn dhe Bitcoin - janë një dhe të njëjtë. Kjo nuk është kështu! Blokcheyn - një teknologji dhe punon jo vetëm Bitcoin, por edhe shumë cryptocurrency tjera. Më e rëndësishmja, ajo është përdorur gjerësisht në fusha të ndryshme për zgjidhjen e problemeve të rëndësishme:

 • Ndjekja e burimeve
 • Organizimi i bimëve të tërë
 • kontratat
 • Votimi dhe kështu me radhë

Çdo ditë ka më shumë zhvillime të reja në këtë fushë, kështu që ne mund të flasim për përdorim të gjerë në mbarë botën.

Çfarë është cryptocurrency Fork dhe llojeve të saj

Çfarë është cryptocurrency Fork dhe llojeve të saj

Duke folur për cryptocurrency, nuk mund të mendoj për një gjë të tillë si një pirun. Kjo është për shkak të faktit se Bitcoin është një kod burim të hapur, kështu që të gjithë kanë mundësi për të kopjuar, të ndryshojë, dhe më vonë e përdorin atë për qëllimet e tyre, dhe se modifikimin e kodit dhe është një pirun, e cila përkthyer në anglisht do të thotë "pirun "! Kështu, pirun - një ndryshim në rregullat me të cilat bllok në zinxhirin do të njihet si e vlefshme.

Në Fork segment cryptocurrency - një ndryshim në rregullat ekzistuese të punojnë, e cila është e lidhur drejtpërdrejt me nevojën për të transformuar protokollin. Përvoja tregon se një herë Bitcoins për të formuar, kishte për të përdorur një pirun, ndonjëherë - kjo është vetëm një çështje e sigurisë dhe efikasitetit të sistemit.

Sot zhvillohet Forks 2 lloje: software (modifikimin e butë) dhe të vështirë (versioni të ngurtë):

 • Softforki - në këtë rast, duke ndryshuar rregullat nuk kërkojnë një update software në kryerjen e rregullave të reja filluan. Nëse kodi nuk i pranon ato, atëherë nyjet ende mund të komunikojnë me ato nyjet që tashmë janë duke përdorur rregullat e reja. Kjo është softfork është një ndryshim i kthyeshëm në kodin që nuk mërzitur bilancin në raport.
 • Hardforki - është situatë disi e ndryshme. Këtu, rregulli i ditëve të mëvonshme është fort në kundërshtim me të vjetër, kështu që nuk ka pranuar komponentët e tyre nuk janë në gjendje për të marrë informacion nga nyjet që kanë miratuar ato. Hardfork - është transformimi i mekanizmit bilancit, kështu rrjeti do të jetë i ndarë në 2 pjesë, dhe ata janë më në gjendje të kontaktoni që nga blloqet që janë të njohura si të vlefshme në një prej tyre, nuk do të jetë e tillë me njëri-tjetrin në tjetrin.

Fork ndryshojnë nga algoritme encryption.

Pirja cryptocurrency sot dhe nesër

Pirja cryptocurrency sot dhe nesër

Ne nuk mund të themi se qëndrimi ndaj cryptocurrency sot qartë. Nga pikëpamja ligjore, përdorimi i saj është praktikisht jo i rregulluar, edhe pse teknologjive të tilla si, për shembull, blokcheyn, ka qenë prej kohësh e njohur, madje edhe në nivel shtetëror.

Ne mund të themi me besim se autorët e projekteve të shumta sot janë aktivisht zhvillimin e projekteve që mund të përdoren në të gjitha fushat e shërbimeve në ekonomi, mjedisin bankar, mjekësi dhe ligjit. Të gjithë ata integron vetëm forta blokcheyna:

 • transparenca
 • decentralizim
 • siguri maksimale

Më të qartë, këto teknologji do të bëhet pjesë e transfertave ndërbankare, shërbimet cloud, software, sistemet logjistike ... Kjo listë mund të vazhdojë për një kohë të gjatë, sepse e ardhmja e cryptocurrency dhe çdo gjë lidhur me të, shumë.

Pse cryptocurrency

Koncepti cryptocurrency filluar për të hyrë në një kthesë të gjerë tetë vjet më parë, me ardhjen e sistemit të pagesave "Bitcoin". New "para" në fazat e hershme është përdorur për llogaritje entuziastët dhe ata që nuk preferojnë të ndalem në shpenzimet e tyre. Me rritjen e popullaritetit të vëmendjes cryptocurrency për ta filloi të tregojë rregullatorët dhe - në disa vende ato janë të ndaluar nga diku - filloi për të përshtatur legjislacionin e tyre. Core cryptocurrency teknologji - blokcheyn - aktive kohët e fundit ka filluar të aplikojë dhe Banka Kombëtare e Kazakistan - per shitjen e letrave me vlerë.

Megjithatë, dita e njohjes zyrtare të cryptocurrency në vend mund të konsiderohet 16 qershor 2017, kur Presidenti i Kazakistanit Nursultan Nazarbajev në seancën plenare të Forumit Ekonomik Astana X, tha se nevoja për një cryptocurrency globale. "Ekziston nevoja e transformimit të arkitekturës globale financiare, ajo që unë kam për të thënë nga kjo tribunë. Është koha për të konsiderojnë seriozisht futjen e një njësie të pagesave ndërkombëtare. Kjo do të lejojë për të shpëtuar botën nga luftërat e huaja, spekulime, për të shmangur shtrembërimet në marrëdhëniet tregtare dhe për të reduktuar paqëndrueshmërinë në tregjet. Valuta duhet të ketë një të thjeshtë, transparent emisionit mekanizmi servile ndaj konsumatorëve. Duke pasur parasysh digjitalizimin, zhvillimin e teknologjive të tilla si blokcheyn një njësi e tillë e llogarisë mund të krijohet në formën e cryptocurrency ", - tha Kreu i Shtetit.