Si të krijoni një Farm për Bitcoins minerare

2018/08/28 0Author kripto

Ferma-dlya-mayninga-6-kart-RX-580 (1)

Shumë kanë dëgjuar për njerëzit që kanë blerë sasi të mëdha të videos dhe qindra mijëra rubla investuar në prodhimin e të holla virtuale. Tani ne do të flasim për në hollësi të madhe se çfarë është një fermë për cryptocurrency minierave dhe si punon. Kartëmonedhat janë prodhuar duke përdorur një zgjidhje të problemeve logjike në rrjet. Për këtë qëllim, fuqia e një pajisje hardware, të tilla si një kartë video apo procesor.

Në fillim, njerëzit ishin të regjistruar në shërbimet që ju lejon për të instaluar programin në kompjuterin tuaj dhe e përdorin atë për të filluar për të zgjidhur këto probleme. Një kompani do të paguajë për çdo operacion vendim. Më vonë, përdoruesit mund të shihni se kompjuteri në shtëpi nuk sjell fitim të mjaftueshme, në mënyrë që ata me qira pajisje për renë e minierave.

Bitcoins Farm në një kuptim të thjeshtë - vetëm një numër i madh serverat apo kompjuterë në të njëjtën dhomë, dhe të dizajnuara për të kryer një detyrë të vetme - cryptocurrency kryesore. Për prodhimin e shenjave dixhitale do të duhet një numër të madh të kartave grafike të fuqishme dhe përpunuesit, si dhe furnizimin me të mëdha të energjisë.

Si funksionon minierave fermë?

Dhënat e ruajtura në vargjet origjinale - blloqe. Çdo kompjuter mbledh zinxhirin e saj në mënyrë të izoluar nga të tjerët, dhe në qoftë se ai arriti të marrë përpara të gjithë të tjerët, ajo merr një shpërblim në formën e një sasi të caktuar. kompjutera Jo më pak të fuqishme ose fermë për Bitcoins në rritje do të luajë të shpejtë, por probabiliteti i marrjes Bitcoin pastaj reduktohet proporcionalisht. Minatorët në fakt ofrojnë cryptocurrency performancës në formën në të cilën ajo ekziston.

Shuma totale e kompensimit për sistemet kufizuara minierave dhe algoritme është 3600 PTS në ditë. Shpërndarja e fondeve në një rast të tillë ndodh në proporcion të drejtpërdrejtë me fuqinë që ju japin cryptocurrency përfitim. Pothuajse nga muajt e para të shfaqjes së Bitcoins gjerësisht në dispozicion iniciativë dhe vizionare filloi mbledhjen e instalimeve për minierat. Për disa cryptocurrency fermë të bëhet një burim pasurimi, ndërsa pjesa tjetër mori idenë tepër vonë.

Llojet e minierave ferma

Të gjitha fermat që krijojnë cryptocurrency, të ndarë në disa lloje:

 • Farm bërë nga një numër të madh të kartave, fuqia totale është karakteristika kryesore për shpejtësinë dhe madhësinë e fituara kriptodeneg;
 • Farm FPGA mbledhur nga modulet;
 • Farm, serverat ASIC-bazuar.

Në rastin e parë është e nevojshme për të shpenzuar një shumë të holla për të ndërtuar fermë, duke siguruar ventilim dhe për të ndryshuar komponentët periodikisht. Në rastin e dytë, e kundërta është e vërtetë, shpenzimet janë modele të vogla janë të besueshme të mjaftueshme dhe jo shumë të nxehtë. Në lidhje me ASIC, atëherë ata vetë janë shumë të shtrenjta, por kjo është një udhëheqës i pashembullt në fushën e Bitcoins minerare për shkak se ajo është projektuar për të bërë. Në fakt, kjo të veçanta me qëllim patate të skuqura që kanë vetëm një funksion - Llogaritja e hash, që është një lloj i gardian fermës minierave. Shpenzimet Pajisje në të njëjtën kohë të konsumit në mënyrë të konsiderueshme më e ulët të energjisë, sepse chip dhe furnizimi me energji elektrike është më pak se dhjetë herë.

Në fakt, prodhimin dhe zhvillimin ASIC minatorët varrosur shpresat për të ardhurat serioze me kartat grafike, për shkak se pjesa e tyre në sistem ka rënë në mënyrë dramatike. Nga kjo pikë e tutje kthimin e objekteve të tilla ka rënë dhe filloi të kërkojë një minimum.

Nga PC, në të cilën ka vetëm një kartë video, nuk presin fitime të mëdha. Këtu, edhe performanca procesor dhe RAM madhësia nuk është konsideruar të jetë më e rëndësishme. Para së gjithash, ju keni nevojë për një furnizimin me energji të fuqishme, si dhe të paktën 6 PCI-autobus në motherboard.

Këtu është ajo që ju do të duhet për të krijuar fermën tuaj:

 1. Njësia e furnizimit me energji me një volum prej jo më pak se 1.2 kilovat;
 2. Motherboard me një madhësi mbresëlënëse RAM dhe 6 slots PCI;
 3. Çdo procesor, por mundësisht jo më e lirë;
 4. Kartën e kujtesës 16 apo 32 gigabajt.

Konfigurimi SHEMBULL dhe foto

Farm për minierat nga 6 karta - kjo është 6 RX 580 8GB, të cilat i japin 180 MHS. Kostoja e shitjes së një sasi të fermave në 250.000 rubla.

 • MB: ASRock H81 BTC PRO R2.0
 • CPU: Intel Celeron
 • RAM: 4GB DDR3
 • HDD: 60GB SSD
 • RASTI: Open-Air
 • GPU: 6x XFX Radeon RX 580 GTS (RX-580P8DFD6)
 • Riser PCI-E: ver006s 6X (MOLEX)
 • UVP: 1800 Watts

Shtëpi fermë - Video

A ka kuptim për të bërë fermë

Minierave Ethereum një pajisje të thjeshtë shirpotrebovsvom nuk është më në fuqi, nuk ka të ardhura, nuk ka fermë shtëpi Mining - zero kthimit. Kompanitë e mëdha kanë krijuar gjatë një kaskadat të mëdha të fuqishme ASIC-kontrollorëve, dhe një nga këto (CEX) ofron pothuajse një të tretën e të gjitha transaksioneve në rrjet. Ndoshta krijimi i këtyre objekteve ka të drejtën e jetës për cryptocurrency të rinj, por uslozhnevshegosya 1500 Ethereum ose shans për të fituar Bitcoin për përdoruesit e zakonshëm tashmë të humbur.

Nëse ju vendosni për t'u angazhuar në investime minierave tani, mënyra më e lehtë dhe efektive për të marrë përfitimet e investimit në cryptocurrency minierave është Mining re. Në vitin 2017, indeksi rentabiliteti në rangun e 2-3 herë. Kështu që ne rekomandojmë fillestar të fillojnë udhëtimin tuaj është një shërbimet provuar re të minierave.