Bitcoin ndaluar në Kinë

Bitcoin ndaluar në Kinë

2019/03/14 0 Author kripto

menaxher portofoli Dmitry Smirnov Aurora Fund Blockchain Capital në kolonën e tij të gazetës në RBC kripto shpjeguar - se pse qeveria kineze ka ndaluar Bitcoin dhe se vendi ka të bëjë me të holla dixhitale

Autoritetet kineze të ndajnë blokcheyn dhe cryptocurrency - një ata janë aktivisht zhvillimin, tjetri mbytet që në djep. Detaje mbi situatën në vend në kolonën e tij gazetës në RBC kripto tha drejtuesi i portofolit të fondit Aurora Blockchain Capital Dmitry Simirnov.

epikrizë

Dashuria kineze e lojërave të fatit nuk është një sekret i madh. Besimi në rëndësinë e veçantë të numrave dhe karaktereve, ndërveprimi i fatit dhe objekteve është e rrënjosur në filozofinë dhe fenë e rajonit. historia mijëvjeçar i llotarive, lojrave me letra dhe mahjong është e ndërthurur ngushtë me përpjekjen e shtetit për të ftohur ngrohtësi pamatur të popullsisë. Pra, gjatë 170 viteve të fundit për të provoni fatin e tyre në mënyrë të ligjshme në lojë për para në Kinë mund të kishte vetëm në një vend - ish koloni portugeze e Macau.

Me hapjen e Bursës së Shangait në vitin 1990, banorët kumar Kinës gjetur një aplikim të ri. Historia e tregtimin e aksioneve në rajon është plot me ulje dhe ngritje vertikale, forca kryesore lëvizëse e tyre ishte populli i thjeshtë. Shteti ka ndërhyrë në mënyrë të përsëritur në rrjedhën e tregtare të këmbimit, ndalimin baste në rënien e tregut, duke rritur tarifat për transaksionet dhe kufizimin e tregtisë në kredi.

Nuk është çudi që kur mundësia për të spekulojnë rritet në dhjetëra dhe qindra herë cryptocurrency spekulatorët kineze nxituan për të blerë mjete të reja. Tregu kinez në kulmin e deri në 90% të totalit të tregtisë Bitcoins.

Por këtë herë shteti filloi të mjaft shpejt që të forcojë vida. Në dhjetor të vitit 2013 banka qendrore e Kinës nuk i ka lejuar institucionet financiare për të kryer transaksione me cryptocurrency. 1 prill 2014 bankat dhe sistemeve të pagesave ka qenë i ndërprerë llogari të shërbimit të tregtisë Bitcoins. Së fundi, në shtator të vitit 2017 një grup i rregullatorëve kineze për të marrë hapa të koordinuara për zbatimin e ICO-ban. Host monedha virtuale janë gjetur ngritjen e fondeve palicencuar, dhe shumica e projekteve, shpesh jo pa arsye, është quajtur një mashtrim. Aktivitetet kriptovalyutnyh shkëmbimet në Kinë është gjetur të jetë i paligjshëm.

Lexo më shumë:   KURS Bitcoin për sot

Situata aktuale me cryptocurrency tregtisë dhe ICO

këmbimit Chinese kriptovalyutnye riorientohet mjaft shpejt në tregjet e tjera në zhvillim: Japoni, Kore dhe Shtetet e Bashkuara. Kështu, për shembull, ka ekzistuar në kohën e ndalimit vetëm dy muaj, Binance treg Hong Kong përmes marketingut agresiv dështuar për gjashtë muaj për t'u bërë një nga më të mëdhatë në botë. Pas ndalimit, ajo ndryshoi regjistrimin e saj të parë dhe pastaj Japoni Malta. Kompanitë kineze kanë vazhduar për të bërë zë të lartë ICO, por audienca e synuar ishte tashmë jashtë kufijve të vendit (edhe në qoftë se vetëm në letër).

Deri në nëntor 2017 tregtia Bitcoins RMB ka rënë në më pak se 1% të xhiros të gjithë botën, vëllimi ditor i tregtisë ka rënë nga një kulm prej gati 120 mijë Bitcoins në më pak se njëqind .:

tregtisë cryptocurrency për qytetarët kinezë nuk është zyrtarisht i ndaluar, por mënyra të ligjshme për të blerë dhe shitur pothuajse të zhdukur. monedhë virtuale do të vazhdojnë të ekzistojnë në zonat gri dhe e zezë. Paraburgimi masë e bookmakers të paligjshme gjatë futbollin fundit Kupën Botërore ishte për shkak të tërheqjes së vëllime të mëdha cryptocurrency. Ata janë përdorur gjerësisht për të shfaqur asetet nga Kina për të blerë pasuri të patundshme të shtrenjta jashtë vendit. Por masat ishin të përjashtuar nga spekulimet që thotë se për suksesin unike e autoriteteve kineze në zbatimin e ndalimit.

Udhëheqja në Meiningen

Pavarësisht cryptocurrency tregtisë ndalimit, Kina vazhdon të jetë lider i padiskutueshëm i botës së minierave - procesi i konfirmimit të transaksioneve të tregtuara blokcheynov për shpërblim në formën e krijuar në procesin e monedhave të reja dixhitale. Katër i shoqatës më të madhe në botë e minatorëve (pishina mayningovyh) kanë rrënjë kineze: AntPool, BTC.com, F2Pool dhe BW.COM. Në total më shumë se 72% e kapacitetit të Bitcoins kompjuterike të vendosura në Kinë. Një më shumë se 70% e kapaciteteve të Kinës janë në Sichuan. Për shembull, përmbytjet e kohëve të fundit në këtë zonë ka shkaktuar humbjen e energjisë (norma hash) Bitcoin rrjet me gati 10%. Arsyeja për këtë përqendrim të pushtetit - qymyrit të lirë dhe prodhimit të energjisë hidro - bazë "ushqim" për minierat.

Lexo më shumë:   rubla MINIERAVE pa investime

Prodhuesi më i madh i pajisjeve për minierave Bitmain gjithashtu vjen nga Kina. Realizimin e të gjitha rreziqet rregullatore, në korrik, ai hapi një zyrë në Silicon Valley dhe është duke planifikuar një aksione hershme IPO në bursat amerikane. Autoritetet kineze kanë kërcënuar në mënyrë të përsëritur ndalime Miner dhe kufizimet në qasje në energji elektrike, por për sa kohë që rreziku nuk është realizuar, dhe minatorët mbeten aty ku kostoja e lirë e biznesit të tyre

teknologji Blokcheyn jashtë cryptocurrency

Pavarësisht ndalimit cryptocurrency shtetit dhe ICO, autoritetet e Shangait, Guiyang, Hangzhou dhe Guangzhou, Shanxi dhe Henan provincat kanë adoptuar politika për të inkurajuar zhvillimin e teknologjive blokcheyn. A Hangzhou - kryeqyteti i provincës lindore të Zhejiang njoftoi planet për të investojë 10 miliardë juan (1.5 miliardë dollarë) në fondin blokcheyn, e cila është që të bëhet më i madh në botë.

Për më tepër, blokcheyn u vizatua zyrtarisht në planin e 13-të të zhvillimit të pesë-vjeçar të Kinës nga 2016 në 2020. Blokcheyn e përshkroi atë si një nga drejtimet e zhvillimit të kombit, së bashku me kompjutera kuantike, inteligjencën artificiale dhe automjetet autonome. Pas prirje në gjysmën e parë të 2018 kompanive kineze të regjistruara 3078, titullin e të cilit fjala është përdorur blokcheyn. Kjo është gjashtë herë më shumë se në të gjithë vitin 2017 dhe dukshëm më e lartë se sa në SHBA gjatë së njëjtës periudhë (817 firmave).

Autoritetet kineze janë të ndarë në mënyrë të qartë blokcheyn dhe cryptocurrency. Dhe, pavarësisht nga fakti se Bitcoin është aplikimi i parë i suksesshëm i teknologjisë blokcheyn, rregullatorët e saj dobinë kineze janë skeptikë dhe preferojnë të kufizojë cryptocurrency potencial rrezikut.