Анализа на табели: што ќе се случи со цената на Bitcoin Bitcoin Пари по hardforka

Анализа на табели: што ќе се случи со цената на Bitcoin Bitcoin Пари по hardforka

2019/03/28 0 автор Крипто

распоред 1-недела

И покрај мал пад во помал обем, на 1-ден шема Bitcoin се уште изгледа добро. Cryptocurrency се уште е во "зелената зона" - во текот на изминатите неколку месеци не падне под важно нивото на поддршка во 6000 $ по линија.

Исто така, минатата недела, средството помина надвор од границите на главниот надолен тренд линија, која доминира на пазарот од април. Меѓутоа, спротивно на очекувањата на многу инвеститори, овој настан не е причина на експлозивни раст на првиот cryptocurrency.

Илустрација Извор - NewsBTC

Во оваа ситуација, долгорочни инвеститори може да се купи БТК по пазарни цени и рекордни профити само над $ 7.000. Како што објавија во NewsBTC, зборуваме за почетокот на полноправно bullrana, како што беше минатата година, тоа е премногу рано. Понатамошно движење средства цена ќе зависи од реакцијата на пазарот во однос на отворањето на тргување во Bakkt и можните одобрување на првата kriptovalyutnogo ЕТФ.

1-ден шема

На скала од 1-дневен распоред Bitcoin е во тесна хоризонтална канал, кој останува да важи дури од почетокот на летото. За трговците, оваа ситуација е неповолна, бидејќи тоа е многу тешко да се тргуваат без јасен тренд на табелата.

Илустрација Извор - NewsBTC

Крајна линија - додека ние препорачуваме да се акумулира cryptocurrency (без маргина тргување). Најголемиот Долго рамо може да се надмине по силниот долар линија 6800. Во овој случај, првата цел ќе биде да се одреди нивото на профит од $ 7200.

Детали за тргување маргина и неговите карактеристики, да се прочита овој напис.

Претплатете се на нашиот канал во телеграмата. Ние конвертирате графика во пари.

Читај повеќе:   Анонимни има Bitcoin - Bitcoin бескорисни вилушка и Zclassic. Кој ќе добие пари за слободни, и кога ќе се кандидира на мрежата?